Internetin ihmeellisessä maailmassa "surffatessani" olen huomannut erään asian, joka saa itseni ainakin näkemään lähes pelkkää punaista. Maailmanlaajuisesti tunnettu Google yrittää salakavalasti mainostaa itseään joka paikassa.
    Esimerkiksi tänään, kun aloitin tämän äidinkielenkurssin, minun piti luoda blogi. Olin luomassa blogiani opettajan suosittelemaan bloggeriin, ja jo etusivulla Google "tyrkytti" itseään. Jos haluaa rekisteröityä bloggeriin, tarvitsee Google-käyttäjätunnuksen. Loin itselleni uuden sähköpostin, tein siitä Google-tunnuksen ja rekisteröidyin bloggeriin. Heti kun olisin luonut blogin, Google vaati saada puhelin numeroni, ja siinä vaiheessa poistuin bloggerista ja loin blogin tänne vuodatukseen.
    Oma Google-vastaisuuteni voi piilomainonnan lisäksi johtua myös useista salaliittoteorioista joita olen Googlesta lukenut. On totta, että netissä liikkuessasi jätät aina jälkiä, mutta monien salaliittoteorioiden mukaan Googlen takana olevat ihmiset tietoisesti seuraavat jättämiäsi jälkiä. Tämä kaikki kuulemma siksi, että toisinajattelijat ja "valtioiden salajuonten" paljastajat saataisiin vaiennettua. No, mene ja tiedä.
    Oli miten oli, piilomainonnan ehkäisyyn tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Internetissä se tosin on vaikeampaa, koska internet on niin suuri ja sitä on lähes mahdoton hallita. Eikä tässä Googlen tapauksessa ole tosin edes piilomainonnasta kyse, Google maksaa luultavasti hyvät rahat sivustoille jotka se ostaa.
    Miten sitten sitä oikeaa piilomainontaan voisi saada kuriin? Asialle ei ole mitään tehtävissä, jos kukaan ei tee asialle mitään. Erityisesti lapset ja tietysti jotkut nuoret ovat alttiita piilomainonnalle, vaikka heikkoluontoisemmat vanhemmatkin ihmiset ovat alttiita piilomainonnalle. Ihmisten tulisi pitää silmät auki etteivät he joutuisi niin helposti piilotettujen mainosten uhreiksi.